REDHA

REDHA

ALLAH

ALLAH

KITA

KITA

CARI

CARI

PENCURI hati ini

09 October 2011

AKU & DIA cinta sejati..

Kali ni akak nak share tentang KEKASIH akak.. (akak tulis huruf besar tu sbb akak terlampau sayang sgt kt DIA).. Penyayang sifatnya.. betul ni.. tak tipu punya! Pure cintalah nak dikategorikan tu.. Apa taknya, masa akak susah, mintak tolong sajalah pada DIA.. Sure akan datang bantuan.. Bila akak susah hati bleh terus ngadu kat DIA.. Direct!! perghh!! Yang bestnya tu, bila akak dah ngadu kat DIA, terasa peace je.. For surelah.. KEKASIH kan.. ish! beruntung tol dapat KEKASIH cam ni.. tak pernah nak sakitkan hati akak.. bila-bila masa aje akak bleh contact DIA.. Yang seronok tu, sebab memang betul-betul rasa DIA dekat di hati ini.. Ye la.. cinta punya pasal, kan? DIA tak kisah pun kalau akak tak ingat kat DIA.. Tapi rugilah akak, sebab kalau akak ingat  dan contact je DIA, sure macam-macam la yang akak dapat.. Tak kira lah material ke.. spiritual ke.. emm, memang kekasih sejatlah tu.. kn?


Bila akak rindu kat DIA, baca aje surat-surat yang dia bagi tu. Macam-macam  nasihat ada dalam surat tu. Siap bagi example lagi nak suruh akak faham. Sebelum ni, akak pernah gak frust. Memang sedih giler la time tu.  Yela..cinta bagai nak rak, tiba-tiba clash gitu aje.. tapi KEKASIH akak yang ni lain. DIA tak kisah pun dengan cerita akak frust tu. Siap bagi semangat lagi. DIA takde jeles pun. Cuma akak je yang jeles dgn DIA. Memang ramai yang jatuh cinta dengan DIA. So, akak kenalah usaha betul-betul. Kata orang putih~what you give you get back~ so, kalau akak usaha lebih sikit, akak dapat lebih la., kan?

KEKASIH akak ni baik sangat-sangat. pERfect!! Tu yang kadang-kadang akak tengah-tengah malam..area pukul 3 4 pagi tu pun, kalau akak terjaga, akak sure akan contact DIA. Rindu aaaa! Sebenarnya, KEKASIH akak ni kaya..millionaire..billionnaire..dan ntah ap-apa naire lagi. Tu yang pemurah sangat tu. Semua keperluan hidup akak, dia yang support..caya tak?? Free of charge..tapi akak tak sedap hati la..mestilah kena hargai apa yang DIA bagi tu,kan? Mak akak kata, kalau orang dah bagi, suka ke tak suka ke, ambikk aje laa..pastu pandai-pandailah membalas budi. Tu yang buat akak sanggup berkorban apa aje.cheewah!

Dia suruh akak belajar sungguh-sungguh. Kalau boleh belajar semua ilmu. Sebab, KEKASIH akak ni memang cerdik + bijak+ genius etc. DIA kata, tanpa ilmu, setiap amal yang akak buat semua sia-sia. DIA pun tambah sayang kat akak kalau akak rajin belajar. Malu la sebanarnya nak cakap ni. Emm.. Akak sebanarnya belum pernah jumpa lagi dengan DIA. Belum bersedia la.. Tapi KEKASIH akak ni dah janji, suatu hari nanti mesti jumpa. Sekarang ni menghitung hari la akak ni. Tapi kecut perut gak!takakut!!

Akak mesti prepare awal-awal. Daripada surat-surat DIA yang ada tu, akak tahu la apa yang DIA suka, apa yang DIA tak suka. Mestilah akak nak buat apa yang DIA suka, so that, DIA tambah-tambah sayang la kat akak, kan? Takpe la, berkorban sekarang, sebab DIA dah janji, sapa-sapa yang DIA sayang DIA bagi hadiah special yang akak tak pernah terfikir pun.
Ish! Rindu sangat dah ni!


KEKASIH..
KU BERJANJI, AKU AKAN PERTAHANKAN CINTA SUCI INI…
WALAU NYAWA DIGALANG GANTI, MENGGADAIKAN CINTA TERAGUNG INI, TIDAK SAMA SEKALI.
WALAUPUN TAK PERNAH BERJUMPA, KU TETAP BAHAGIA….
ITULAH KEKASIHKU…
ALLAH S.W.T..
CINTA TERAGUNGKU..

Diolah dan diadaptasikan dalam kisahku untuk yang teristimewa Sys Mia.. J

1 comments:

Anonymous said...

salam..cikgu Ju bile nk update blog ea..saya dah x sabar nak baca nie

December 7, 2011 at 4:18 AM

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails